29 Nisan 2012 Pazar

DENİZATI İLKÖĞRETİM TANITIM TOPLANTISINDAYDIM

Bu aralar beni arayanlar Kolej toplantılarında bulabilir:)))Denizatı İlköğretim okulunun 28.04.2012 de tanıtım toplantısı vardı.Sabah oğlanıda alıp gittim.Açıkçası niyetim bu okullardan birine karar verdikten sonra oğlumu da yanımda görütmekti ama olmadı bırakacak yer bulamadım.Neyse sabah okulu da aradm oğlunuzda gelsin dediler rehber öğretmenlerimizle tanışsın. Bu arada kolejler genellikle veli ve aday öğrenci ile tanışmak istiyorlar ama ben karar vermeden önce çocukların kafasını karıştırmaya gerek olmadığını düşünüyorum.Neyse sadede gelelim.
Ben toplantıya 15 dk kadar geciktim dolayısıyla ilk dakikalarda ne görüşüldü bilmiyorum.
Okulun Müdürü sistemi anlattı. Çok eğendiğim yanları da oldu aklıma yatmayan taraflarda.Bu yeni sistemle ilgili olarak ise çok net olmadıklarını gördüm Biz hallederiz dediler kısaca ama çok tatminkar değildi.Zaten biz velilerin peşinde olduğu nasıl olacağı.
Sistem aynı dışarıdan duyduğumuz gibi ;
İlk olarak Almanca veriyolar ve paralel olarak da İngilizce , bu sayede ikinci bir dil öğrenme işini en başta çözüyorlar (Almanca öğrenen her dili öğrenir) Bu yönüyle 100 tam puan.
2- Okula ödediğiniz parada sadece servis yok bunun dışında kalemine, formasına , boyasına kadar veriyorlar, okula dışarıdan bir şey getirmek yasak.Lise bölümü hariç kantin yok.çünkü çocukların maddi farklarının ilişkilerini etkilemesini istemiyorlar ve bu şekilde bariyer oluşturuyorlar.
3-Bir müzik aleti mutlaka çalıyor çocuklar 350 kişilik bir orkestraları bile var.
4- Çantasız sistem ; yani çocuklar eve ödev getirmiyorlar.
5-3.sınıfa kadar sınav yok.Çocukaları sınıf başarısına yönlendiriyorlar.Çünkü çocukların bu sınav ve sıralanma mantığını anlayamadıkları görüşündeler.
6-3.sınıftan sonra çocuk bir sınavda 60 puan alırsa onu takviye edip 2.sınava alıyorlar.Çocukların notları sadece çocuklara ve velilere bildiriliyor.Çocuk isterse arkadaşları ile paylaşıyor.
7-Spor için alanları var ancak yüzme havuzu için dışardan anlaşmaları ver.
8- Tanıtımda ; bu okul çocuklara iyi insan olmayı, atatürkçü olmayı , temel davranışları kazandırı başarı çocukla ilgilidir , akademik olarak da eğitimimiz iyi diyorlar.
Benim bu toplantıdan aklımda kalanlar bunlar.
Okulu bu toplantı esnasında gezdirdiler, ilköğretim açısından yeterli bir yapıları var.Çok büyük bir okul değil.
Sistem belli ki çocukların mutluluğu üzerine kurulu ama benim bazı konularda kuşkularım var. Ne derseniz hayat bu kadar polyanna mı?
Bu hafta Marmara ve Çevre Kolejini gezeceğim. Yazarım ilk görüşlerimi.

Bu arada benim oğlum daha çok küçük, daha oyun çocuğu , NE OKULU YAAA NE OKULUUUUUUU.....Bu benim makus talihim midir nedir, ben okurken de şu kredili sistem başlamıştı, her şey çok güzel olacaktı.Okuduk edebiyatı sınava girdik biyoljiden , fizikden ee noldu adam olduk ama
KİMYAMIZ bozuldu.


27 Nisan 2012 Cuma

EYVAH KOLEJ ARIYORUM:) 4 4 LÜK PANİK

Şimdi size ukalaca gelebilir ..Neden eyvah okul değil de kolej arıyorum diye yazdım.Çünkü benim kararım oğlumun kolejde okuması yönünde.Tabii bu tartışmaya çok açık bir konu ama biz bu tartışmayı sevgili eşimle yaptık ve bitti.
Asıl eyvah dedirten ise nerde okuyacağı.Şimdi bütün anneler eğitim sisteminin değişmesi ile bu telaşa düştüler.
1.Bütün annelerin gördüğüm kadarıyla ortak olduğu bir nokta var ise o da bu çocukların okula başlamak için yaşlarının çok küçük olması ama yapacak pek bişey yok.
Neyse konuyu çok da uzatmayacağım.Biz İstanbul ANADOLU yakasında oturuyoruz.
Pek çok kolej var. Ancak ikinci bir çocuk planladığımızdan ve birine verdiğimiz imkanları diğer çocuğumuza da vermemiz gerektiğinden gönlümüzden her geçen okulu seçemiyoruz.
TED - ÜSKÜDAR AMERİKAN gibi kolejler 30.000 TL nin üzerinde e bizi aşar.
Ben bu hafta fiyatları daha makul olan ancak eğitimleri de başarılı olan diğer kolejlere gideceğim.
Ön çalışmalarım doğrultusunda anne sohbetlerinden bir kaç referans okul belirledim.

Tabi okullarla konuşmadan önce şu soruların yanıtlarını bulmak paniği azaltıyor.Şimdi yazacağım yorumlar bu okullarda ya çocuğu olan yada bu okulları tanıyanların bana yaptıkları yorumlar , ben kendi gözlemimi ancak haftaya paykaşabilirim.Ama sizde gezmeden önce okulları bilmenizde fayda var.
1- SBS gerçeğine karşı çocuğunuz illa akademik yönü güçlü okullara mı gitsin.
Burda BİLFEN ve EYÜPOĞLU KOLEJLERİ devreye giriyor.
2- Akademik ve sosyal birlikteliği olan okullar
ÇEVRE KOLEJİ , DENİZATI,MARMARA KOLEJİ bunlar benim diğer okullarden sona seçtiklerim .

Ben oğlum için sıkalayı biraz daha daralttım.Denizatı, Çevre Koleji ve Marmamara Kolejleri ile görüşeceğim.

Şimdilik bu okullarla ilgili izlenimlerin olumlu.Çünkü genellikle çocukların bu okullarda mutlu olduklarını duydum.
Benim için okulda mutlu olması önemli. Okulun sosyal aktivitelerin olması önemli, yabancı dil eğitimi önemli çocukları araştırmaya yöneltmeleri önemli .
Sadece SBS üzerine odaklı bir yarışın içinde oğlumun kaybolmasını istemiyorum.Çünkü nerde okursa okusun bir çocuğun içinde okumak var ise mutlaka başarlı oluyor.
E o zaman neden kolej sosyal aktiviteleri fazla ve annelik egosu işte.....
Bu süreç hepimize kolay gelsin , paniksiz geçsin :)

8 Nisan 2012 Pazar

NEDEN PANİK ATAK OLDUM...??? BENİM SORUNUM NE ???
Yaklaşık 1 yıldır bu sorunun cevabını arıyorum.Aslında pek çok yanıt var...Ama bu yanıtlardan hangisi gerçekten bende ve benliğimde sorun yarattı ??? İşte bu gerçek sorunun yanıtı yok.
Aslında bu yanıtı bulmak çok önemli mi ????  Bilmiyorum, açıkçası çok da önemsemiyorum.
Bi düşünsene yanıtı bulsan ne olacak..Ne değişecek...HİÇ BİR ŞEY...Çünkü her neyse yada nelerse yaşananlar bir kere kopmuşsun.
İster nedeni annelik olsun,ister nedeni kocan olsun, ister annen,ister kaynanan,ister patronun olsun...
Sonuçta teşhisin varsa olay bitmiş demektir.İlaca başlamak, psikoloğa ve psikiyatriste gitmek aslında hep geçmişi kapatmak için.
Hoş hangisini ve nedenini bilmeden dosya kapatmak çok da kolay olmuyor.
Ama unutmayın bu birazda mükemmelliyetçi, hayatı fazla ciddiye alan , başarılı insanların sorunu...
Hayatı boşvermek söz konusu değil ama unutmayın bu hastalık öyle yardımsız pek geçmiyor.
Tek başına aşan varsa söyleyin. Benim öğrendiğim tek şey GEÇİYOR, BU KABUS BİTİYOR.Sadece ihtiyacınız olan zaman.