27 Nisan 2012 Cuma

EYVAH KOLEJ ARIYORUM:) 4 4 LÜK PANİK

Şimdi size ukalaca gelebilir ..Neden eyvah okul değil de kolej arıyorum diye yazdım.Çünkü benim kararım oğlumun kolejde okuması yönünde.Tabii bu tartışmaya çok açık bir konu ama biz bu tartışmayı sevgili eşimle yaptık ve bitti.
Asıl eyvah dedirten ise nerde okuyacağı.Şimdi bütün anneler eğitim sisteminin değişmesi ile bu telaşa düştüler.
1.Bütün annelerin gördüğüm kadarıyla ortak olduğu bir nokta var ise o da bu çocukların okula başlamak için yaşlarının çok küçük olması ama yapacak pek bişey yok.
Neyse konuyu çok da uzatmayacağım.Biz İstanbul ANADOLU yakasında oturuyoruz.
Pek çok kolej var. Ancak ikinci bir çocuk planladığımızdan ve birine verdiğimiz imkanları diğer çocuğumuza da vermemiz gerektiğinden gönlümüzden her geçen okulu seçemiyoruz.
TED - ÜSKÜDAR AMERİKAN gibi kolejler 30.000 TL nin üzerinde e bizi aşar.
Ben bu hafta fiyatları daha makul olan ancak eğitimleri de başarılı olan diğer kolejlere gideceğim.
Ön çalışmalarım doğrultusunda anne sohbetlerinden bir kaç referans okul belirledim.

Tabi okullarla konuşmadan önce şu soruların yanıtlarını bulmak paniği azaltıyor.Şimdi yazacağım yorumlar bu okullarda ya çocuğu olan yada bu okulları tanıyanların bana yaptıkları yorumlar , ben kendi gözlemimi ancak haftaya paykaşabilirim.Ama sizde gezmeden önce okulları bilmenizde fayda var.
1- SBS gerçeğine karşı çocuğunuz illa akademik yönü güçlü okullara mı gitsin.
Burda BİLFEN ve EYÜPOĞLU KOLEJLERİ devreye giriyor.
2- Akademik ve sosyal birlikteliği olan okullar
ÇEVRE KOLEJİ , DENİZATI,MARMARA KOLEJİ bunlar benim diğer okullarden sona seçtiklerim .

Ben oğlum için sıkalayı biraz daha daralttım.Denizatı, Çevre Koleji ve Marmamara Kolejleri ile görüşeceğim.

Şimdilik bu okullarla ilgili izlenimlerin olumlu.Çünkü genellikle çocukların bu okullarda mutlu olduklarını duydum.
Benim için okulda mutlu olması önemli. Okulun sosyal aktivitelerin olması önemli, yabancı dil eğitimi önemli çocukları araştırmaya yöneltmeleri önemli .
Sadece SBS üzerine odaklı bir yarışın içinde oğlumun kaybolmasını istemiyorum.Çünkü nerde okursa okusun bir çocuğun içinde okumak var ise mutlaka başarlı oluyor.
E o zaman neden kolej sosyal aktiviteleri fazla ve annelik egosu işte.....
Bu süreç hepimize kolay gelsin , paniksiz geçsin :)

16 yorum:

  1. Çevre Koleji'ni tavsiye ederim, sizin de belirttiğiniz gibi çocuğa ders çalıştırırken hayatı da ıskalamamayı öğretiyor. Sosyal aktiviteleri, yabancı dil eğitimi ve pek tabi akademik başarı ile ön planda. Lise sonda TOEFL belgesi bile alıyorlar; üniversite bile bu sayede hazırlıksız okunuyormuş. Biz çok memnunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorum için bende bu hafta görüşmeye gideceğim :)

      Sil
  2. Üzerinden uzun bir zaman geçmiş ama ne karar verdiğinizi paylaşabilir misiniz.

    YanıtlaSil
  3. Diğer yazınızı şimdi gördüm ve Çevre Koleji'nde karar kıldığınızı öğrendim. Memnun musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu yıl çevre kolejinden çok memnun kaldım ve gelecek sene için oğlumun kaydını yeniledim. Neden derseniz?
      İngilizce eğitimini çok başarılı buluyorum.Uyguladıkları programda çocuklara ingilizceyi hep bir ders aı altında oyunla veriyor ve temel bilgileri çocukların farkında olmadan almasını sağlıyorlar.Örneğin cooking dersinde çocuklar yemek yapıyor görünsede aslında ingilizce dersi devam ediyor bu diğer dersleri içinde geçerli. Benim oğlum hatırlayamadığı şeylerin ingilizcesini söyleyerek istiyor. Bunun dışında ve en önemlisi okulunu çok sevdi.Ama ilköğretim kısmı nasıl onu bende bilmiyorum.Sanıyorum seneye öğrenme şansım olacak.

      Sil
  4. Merhaba,
    Çevre kolejinin ilköğretiminden memnun kaldınız mı ?

    YanıtlaSil
  5. merhaba 2. dönem istanbula taşınıyoruz. Çevre Kolejinden memnun musunuz, lütfen okul konusunda bana yardımcı olun

    YanıtlaSil
  6. 4 yıldır buradayız..paragöz bir okul..akedemik basarı adına bol bol ödev nazi kampı..bilfen ile aynı fiyat eve yakın servis ücreti yok o yüzden tercih ettik...whiplash tarzı bir okul...sonuç başladıktan sonra fiyat avantajı kayboluyor oyüzden bahçeşehir veya bilfen aldıkları parayı hakediyor gibi...bu okul bu parayı haketmiyor zemin bile haka beton...benden söylemesi

    YanıtlaSil
  7. yorumum çevre koleji içindi..paragöz okul....yazacak çok şey varda çoçuklarda psikolojik hasar veriyor bence...whiplash filmi gibi

    YanıtlaSil
  8. yorumum çevre koleji içindi..paragöz okul....yazacak çok şey varda çoçuklarda psikolojik hasar veriyor bence...whiplash filmi gibi

    YanıtlaSil
  9. Aman derim benim kızımda orda paragözün önde gideni..tam whiplash modeli çoçukların ödev manyağı ders manyağı yapıp kendi eğitim başarısı gibi yansıtıyor..egolu anne babalar da çoçuğumuz iyi ingilizce sınavda başarılı olacak diye sorunlu bir nesil yetiştiğinim farkında değil...çoçukların yüzü gülmüyor.nefret ediyorum bende okuldan ama yapacakmbir.şey yok alışkanlıkları terkettirmek bir o kadar zor ve riskli...bu bir.itiraftır

    YanıtlaSil
  10. Aman derim benim kızımda orda paragözün önde gideni..tam whiplash modeli çoçukların ödev manyağı ders manyağı yapıp kendi eğitim başarısı gibi yansıtıyor..egolu anne babalar da çoçuğumuz iyi ingilizce sınavda başarılı olacak diye sorunlu bir nesil yetiştiğinim farkında değil...çoçukların yüzü gülmüyor.nefret ediyorum bende okuldan ama yapacakmbir.şey yok alışkanlıkları terkettirmek bir o kadar zor ve riskli...bu bir.itiraftır

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Aman derim benim kızımda orda paragözün önde gideni..tam whiplash modeli çoçukların ödev manyağı ders manyağı yapıp kendi eğitim başarısı gibi yansıtıyor..egolu anne babalar da çoçuğumuz iyi ingilizce sınavda başarılı olacak diye sorunlu bir nesil yetiştiğinim farkında değil...çoçukların yüzü gülmüyor.nefret ediyorum bende okuldan ama yapacakmbir.şey yok alışkanlıkları terkettirmek bir o kadar zor ve riskli...bu bir.itiraftır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunu anlamıyorum.Bu kadar nefretle bahsettiğiniz ve sorunlu nesiller yetiştirdiğini iddia ettiğiniz bir okulda insan çocuğunu nadıl ve neden devam ettirir.Hiç azımsanmayacak bir para öde hem de çocuğunun tüm psikolojisini altüst et. Ne kadar eve yakın da olsa asla böyle bir memnuniyetsizliğin kabulü olamaz.Ayrıca hem nefret kusup hem çocuğunuzu almıyor hem de fikir almak isteyen aileleri ikilemde bırakıyorsunuz.Ben bu yıl çocuğumu anaokuluna kaydettiriyorum ve bu yazılanı görünce açıkçası bir anne olarak kalbim sıkıştı.

      Sil
  13. Erenköy çevre koleji ilkokul sınıf öğretmenleri çocukları çok eziyor ve müfredat dışında birşey öğrenmiyorlar. İngiliCe ve fiyat dışında devletten farkı yok. Bunu bilerek gidin. 2. Sınıfta okuldan çocuğun alan veliler var.

    YanıtlaSil